full screen background image

Încă patru spectacole în această lună, pe scena Teatrului Municipal Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava se poate lăuda cu succes de public, în ciuda faptului că stagiunea abia a început.

După ce premiera spectacolului “D’ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, în regia lui Tudor Lucanu, s-a jucat cu casa închisă, și cea de-a doua reprezentație a avut aceeași soartă.

Semnătura dramaturgului, dar și recenziile din presă au făcut ca sala teatrului sucevean să devină neîncăpătoare.

„Știm că e neplăcut pentru cei care doresc să vadă spectacolul să nu mai găsească bilete disponibile. Pentru noi însă e un semnal că teatrul are căutare, că începe să devină o prioritate iar asta ar trebui să ne facă pe toți sucevenii mai interesați de bucuria pe care ne-o poate oferi lumea teatrului. Cert este că nu va rămâne nimeni pe dinafară; spectacolul se va mai juca și toată lumea va avea oportunitatea să-l vadă”, spune directorul adjunct al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Alina Mihăescu.

Cu nu mai puțin de patru spectacole, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava încheie în forță prima lună a celei de-a doua stagiuni teatrale:

– Luni, 25 septembrie, ora 19:00, spectacolul de dans contemporan “Tabularasa”, un proiect cultural finanțat de AFCN și Universitatea „Ștefan cel Mare”, în colaborare cu Centrul Național al Dansului București. Spectacolul evidențiază în interpretare rolul dansului în vindecarea traumelor personale și sociale și include elemente africane si sudamericane. (Intrarea este liberă)

– Miercuri, 27 septembrie, ora 11:00, 13:00 00, Teatrul „Luceafărul” Iași prezintă spectacolul pentru copii “Albă ca Zăpada”, de Frații Grimm. (Preț bilet: 7 lei)

– Joi, 28 septembrie, ora 19:00 – “Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, după o nuvelă de Miguel de Unamuno, regia Alexander Hausvater. „Spectacolul nostru este un carnaval al simțurilor, o călătorie în misticismul și senzualitatea unei tinere care preferă să trăiască viața visată mai curând decât cea reală. Cuplul care se formează trece prin timp și spațiu, ca să se regăsească la adânci bătrâneți cu un regret tomnatic că dragostea nedeclarată poate nu e dragoste reală.” spune regizorul Alexander Hausvater.

– Sâmbătă 30 septembrie, ora 19:00 – “Un playboy de peste deal”, de John Millington Synge, regia Antonella Cornici. Este povestea unui tânăr plecat de-acasă, a cărui ispravă pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford, preferă mai degrabă să „se bucure” de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou, decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

Pentru spectacolele “Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare” și “Un playboy de peste deal”, biletul costă 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Rezervări, la telefon: 0759048677 sau online: bilete@teatrulmateivisniec.ro .

comments

comments