full screen background image

Șapte funcționari publici, în incompatibilitate și conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a cinci funcționari publici, alți doi aflându-se în conflict de interese de natură administrativă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ANI, directorul executiv din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița Năsăud Otilia Râpan s-a aflat în conflict de interese administrativ în condițiile în care a emis o decizie privind constituirea echipei de implementare pentru un proiect POSDRU, echipă în cadrul căreia a deținut funcția de ‘agent grup țintă’, obținând astfel, în perioada aprilie 2014 — septembrie 2015, venituri în cuantum de 22.792 lei.

De asemenea, ea a semnat mai multe decizii ce au stat la baza majorării salariului persoanelor care au făcut parte din echipa de management-implementare în cadrul proiectului, precizează ANI.

Tot în conflict de interese s-a aflat și Nicolae Ioan Prisecaru, funcționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură — Centrul județean Dâmbovița, care, în exercitarea funcției de șef serviciu la Centrul local Titu din cadrul APIA, a aprobat, pentru campaniile agricole 2007, 2008 și 2009, plățile pe listele care includeau și cereri de plată pe care le depusese în calitate de fermier.

Pe de altă parte, Dermidie Niță, inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, a fost incompatibil întrucât, în perioada 5 mai 2010 — 11 mai 2011, a deținut simultan funcția publică de șef serviciu Îndrumare angajatori și angajați în domeniul securității și sănătății în muncă, autorizări în cadrul ITM Iași și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al SC Scudas SA, societate comercială din sectorul public, obținând venituri de natură salarială. El nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, informează ANI.

Totodată, inspectorii ANI au constatat starea de incompatibilitate cu privire la Nicolae Adrian Rujenescu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, Maria Șteau, funcționar public în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) Regiunea Centru Alba Iulia, Adrian Rotaru, funcționar public în cadrul Casei Județene de Pensii Prahova, și Ion Cimpoeru, funcționar public în cadrul Primăriei comunei Icoana, județul Olt.

În cazul acestuia din urmă, s-a constatat că, în perioada 6 mai — 4 iunie 2016, a exercitat simultan funcția de referent în cadrul Primăriei comunei Icoana și a fost candidat la alegerile locale pentru funcția de consilier local, fără ca raporturile de serviciu aferente funcției de referent să fie suspendate pe durata campaniei electorale.

AGERPRES

comments

comments