full screen background image

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ vor fi semnate în octombrie

Contractul pentru prestări de servicii de întreţinere curentă pe timp de iarnă va fi încheia în luna octombrie, după cum rezultă dintr-o informare a Secţiei Drumuri Naţionale Cîmpulung Moldovenesc, prezentată în şedinţa Colegiului prefectural Suceava.

„Există un acord cadru pentru perioada 2106-2020, în baza căruia se va încheia, în luna octombrie 2017, se va încheia un nou contract subsecvent între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi Asocierea dintre Florconstruct Suceava şi Calcarul Pojorîta”, se subliniază în respectiva informare.

Conform sursei citate, până pe 15 la mijlucul lunii care vine se va organiza serviciul permanent de informare şi acţiune, acessta în condiţiile în care, în judeţul Suceava, în ultimii ani a nins încă de mijlocul lunii octombrie.

SDN Cîmpulung Moldovenesc are în administrare 276,6 km de drumuri naţionale, acţionând prin intermediul bazelor de la Cîmpulung Modovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Broşteni şi Cârlibaba. În stoc, la ceastă dată sunt carburanţi şi lubrifianţi pentru 14 zile de intervenţii, SDN Cîmpulung Moldovenesc fiind dotată cu 13 utilaje şi echipamente specifice, la care se adaugă 30 închiriate de la asocierea de firme amintită. La cerere, în cele 5 baze se pot aduce încă 13 utilaje şi echipamente. Secţia cîmpulungeană va trebui să se aprovizioneze cu 7.776 de tone de sare, 230 de clorură de calciu, dar pe 18 septembrie în depozite fuseseră aduse numai 364 de tone de sare şi 103 tone clorură de calciu.

De cealaltă parte, Secţia Drumuri Naţionale Suceava, cu 295,44 km de drumuri în administrare, este beneficiara acordului încheiat de DRDP Iaşi cu Transporturi Auto Botoşani, contractul fiind, la fel, încă semnat. Activitatea Secţiei este susţinută de bazele de la Suceava, Fălticeni, Ilişeşti şi Rădăuţi, cu 18 utilaje şi echipamente proprii, 32 ale Transporturi Auto Botoşani, în caz de urgenţă putând fi mobilizate încă 12. Secţia Drumuri Naţionale Suceava are un plan de aprovizionare cu 6.696,8 de tone de sare, 135 de tone de clorură de calciu şi 10 de tone de produs ecologic, în baze, pe 11 septembrie, aflându-se doar 200 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu. Carburanţii şi lubrifianţii ar ajunge pentru 14 zile de intervenţii, parazăpezi urmând a se monta pe circa 15 km lineari, înspre deosebire de Secţia Drumuri Naţionale Cîmpulung Moldovenesc, care va întinde doar 3,2 km lineari de asemenea elemente de protecţie contra viscolului.

comments

comments