full screen background image

“Soul Serenade” şi Russell Ramirez, în spectacol la Rădăuţi

Îmblânzitorul de trombon – RUSSELL RAMIREZ s-a născut în regiunea Tidewater, Virginia, USA, dar la scurtă vreme ai lui au ales ca reşedinţă Carolina de Sud. Pe la 11 ani, alăturându-se unui program muzical al şcolii, alege ca partener de scenă (“musical vehicle”) trombonul, fără să ştie că, în urmă cu mulți ani, bunicul său făcuse aceeaşi alegere. Urmează cursurile de jazz ale Universităţii din Carolina de Sud şi pe la începutul anului 2012, înarmat cu preţioasa diplomă, ia drumul New Orleans-ului, unde îşi face un nume pe scena muzicală locală. Devine membru al Cluburilor de Jazz Smoking Time şi Doombalaya, cântă în Trupa The Good for Nothin’ şi ia parte la diferite alte proiecte muzicale. Înregistrează un album în duet cu chitaristul Georgi Petrov.

Recent a încheiat un turneu prin Europa cu colegii săi de la The Roaming’ Jasmine, trupă care s-a născut, după un bun obicei, pe străzile New Orleans-ului, după care, pentru că nu-i lipseşte umorul, s-a alăturat celor de la Sea Clown Circus, aflaţi într-un circuit prin insulele greceşti.

Când nu se lasă ispitit de trombon, îşi face timp să citească şi să călătorească spre destinaţii inedite sau se relaxează la un joc de table.

Fundaţia Eden îi propune o aventură muzicală alături de cei de la Soul Serenade, colaborare ce-şi va confirma certificatul de naştere în câteva concerte în Suceava, Rădăuţi, (Iași?) şi Bucureşti. Jazzy-bluesy şi un trombon jucăuş. Dragoste cu năbădăi?!
SOUL SERENADE este o nouă și revigorantă interpretare acustică a muzicii “roots” care continuă să exploreze idei, emoții prin cea mai pură formă a muzicii. Trio-ul acustic oferă o combinație aparte între chitară slide, voci, mandolină, muzicuță și tamburină, care te va purta de pe strazile din Chicago până pe drumurile prafuite din sud.

În martie 2013, trupa a obținut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind și prima participare a României la acest festival/ concurs.

În noiembrie 2013 trupa a fost prezentă în cadrul renumitului festival “Blues Sur Seine” din Franța.Trio-ul bucureștean a fost “opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câștigătoare Grammy, acesta fiind și punctul culminant al festivalului.

Alte festivaluri notabile: “Blues After Work” 2013 (Luxembourgh), “Sofia Blues Meeting”(Sofia), Bulz&Blues 2013 & 2014 (Romania),”CloverFest Muscel” 2013 (Romania), Street Delivery 2013 (Romania).

Componența trupei:

Adelina Chivu – voce,kazoo, ukulele bass
Andrei Rotariu – voce, chitară, muzicuță și tamburină
Codrut Andrei – mandolină

Cu toții vor urca pe scena Casei de Cultură din Rădăuți vineri, 22 septembrie.

Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți şi de 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

VIVA FM este partener media al evenimentului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments