full screen background image

Au început lucrările la Centrul de Radioterapie Oncologică din Suceava

Lucrările pentru construcția Centrului de Radioterapie Oncologică din cadrul Spitalului județean au început astăzi.

Centrul de Radioterapie și Diagnostic Precoce, ce va fi realizat în parteneriat public-privat, se va adresa nu doar sucevenilor bolnavi de cancer, ci și pacienților din județele limitrofe și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a finalizat individualizarea racordurilor la utilităţi, respectiv la apă, canal şi gaze.

Viitorul centru de radioterapie de la Suceava va fi dotat cu un accelerator nuclear special, cu computere tomografe, cu aparatură medicală performantă necesară tratamentului pacienţilor oncologici cărora le este recomandată radioterapia.

Clădirea centrului urmează să se ridice în curtea Spitalului Vechi, între pavilioanele care aparțin secțiilor de Oncologie și Dermatologie, suprafața parcelei fiind de 1.000 de metri pătrați, dintre care jumătate este destinată construcției, pe jumătatea cealaltă urmând să se amenajeze o parcare și o zonă cu bănci pentru pacienți.

Mai multe amănunte despre investiţie ne dă preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur:

Firma care va construi Centrul de Radioterapie și Diagnostic Precoce este General Construct, cea care a realizat şi noul sediu al Unității de Primire a Urgențelor la Spitalul Județean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Patronul societăţii, Viorel Nuțu, a vorbit despre execuţia efectivă a lucrărilor:

comments

comments