full screen background image

Sucevenii care vor analize medicale gratuite trebuie să aștepte până la sfârșitul lunii octombrie

Lipsa banilor afectează tot mai mult activitatea medicală.

Sucevenii care vor să-și facă analize medicale gratuite trebuie să aștepte până la sfârșitul lunii octombrie, deoarece laboratoarele aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate nu mai au fonduri.

Problema este că, până atunci, biletul de trimitere pe care pacienții l-au primit de la medicul de familie își pierde valabilitatea.

Conform legislației, toate persoanele cu vârsta între 18 și 39 de ani, fără simptome de boală și asigurate în sistemul public de sănătate, trebuie să se prezinte o dată la 3 ani la medicul de familie, iar cele de peste 40 de ani sunt obligate la un consult anual.

Pachetul de servicii medicale de bază cuprinde, printre altele, analize de laborator, pe care persoanele asigurate se presupune că trebuie să le facă gratuit.

În realitate, banii nu ajung niciodată pentru aceste analize, așa încât majoritatea persoanelor trebuie să le plătească.

Reprezentanții laboratoarelor se plâng că banii alocați de CAS sunt insuficienți și că, în aceste condiții, listele de așteptare sunt mari.

comments

comments