full screen background image

Dan Cuşnir: “Sucevenii au făcut ca proiectul Simfonii de toamnă să devină un eveniment!”

Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA va organiza joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 19:00, cea de-a VI-a editie a evenimentului cultural „Simfonii de toamnă”.

Anul acesta, sucevenii vor petrece o memorabila seară de toamnă în compania renumiţilor artişti de la FILARMONICA MOLDOVA din Iaşi, artişti care vor intrepreta arii celebre de muzica clasică.

Spre finalul primei luni de toamnă, oraşul Suceava va vibra, pentru câteva ore, sub bagheta dirijorilor Bogdan Chiroşcă şi Doru Morariu, iar orchestra şi corul vor reuni 140 de artişti de elită. Concertul extraordinar va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei, accesul făcându-se doar pe bază de invitaţie, începând cu ora 18.00.

„Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary” este mesajul cu care membrii Clubului derulează acest proiect şi, în 2017, după extraordinarele ecouri ale primelor cinci ediţii ale evenimentului.

Prezent în studioul Viva FM, Dan Cușnir, managerul proiectului a adus ultimele detalii cu privire la desfășurarea evenimentului!

Dan Cușnir, manager proiect: ”Acest festival a pornit de la un grup de prieteni din clubul Rotary, și la început a fost vorba despre un proiect între prieteni. Sucevenii au făcut ca acest proiect să devină un eveniment, publicul a crescut de la 1000 la 7000 de spectatori pentru că s-a regăsit în ceea ce reușeam să aducem pe scenă în fața dumnealor. Așa că, este o plăcere, nicidecum un sacrificiu, ceea ce realizăm noi!”

Cât despre ziua premergătoare evenimentului “Simfonii de Toamnă”, tradiția din ultimii 3 ani, se păstrează!

Dan Cușnir, manager proiect: ”De trei ani, în ziua premergătoare, organizăm evenimente în parcul central, mici concerte susținute de către artiștii Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu. Este pentru a face tinerele talente ale colegiului, cunoscute publicului larg al Sucevei, și în al doilea rând pentru a-i introduce pe suceveni în atmosfera de simfonii, de spectacol!”

Primele cinci ediţii ale evenimentului au adus pe scenă artiştii de la Filarmonica din Botoşani în 2012 şi 2014, de la Opera Naţională Română din Iaşi în 2013 şi 2016 şi de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău în anul 2015.

comments

comments