full screen background image

Mai multă siguranţă în Şcheia, la două săptămâni de la măsurile pentru securizarea zonei

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. Din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public.

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică în zona comunei Şcheia, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a acestei localităţi şi a zonei adiacente prin sporirea numărului de poliţişti care acţionează zilnic şi intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţii.

Din dispoziţia şefului inspectoratului, în perioada 28 august – 27 septembrie 2017, a fost constituită zona specială de siguranţă publică la nivelul comunei Şcheia. Pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) sunt angrenaţi zilnic pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

Acţiunile zilnice desfăşurate au ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

După mai bine de două săptămâni constituirea zonei speciale de siguranţă publică se remarcă o scădere importantă a infracţionalităţii, nefiind sesizate tâlhării, furturi cu mod de operare, agresiuni stradale, acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, se remarcă o creştere a gradului de siguranţă rutieră.

În perioada 11 – 16 septembrie au fost sesizate doar 6 evenimente la care a fost necesară intervenţia poliţiei, nefiind vorba despre cazuri grave de pericol social.

În cadrul acţiunilor zilnice au fost legitimate 197 de persoane şi au fost controlate 129 de vehicule. Au fost soluţionate 8 dosare penale. Au fost suspendate 2 permise de conducere şi retras 1 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 20 de unităţi de alimentaţie publică şi au fost controlaţi 8 agenţi de pază.

Au fost identificate pe raza localităţii 69 de persoane care nu-şi justificau prezenţa.

Au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35.330 lei, majoritatea la regimul rutier.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, creşterea gradului de siguranţă publică fiind o prioritate a poliţiştilor.

comments

comments