full screen background image

Japonia, afectată de taifunul Talim, care a făcut deja două victime

Arhipelagul nipon a fost afectat luni de un puternic taifun care a făcut două victime, potrivit poliției japoneze, în timp ce alte trei persoane au fost date dispărute, informează AFP.

Taifunul Talim a ajuns duminică pe coastele insulei Kyushu, cea mai sudică dintre cele patru insule principale ale arhipelagului. Fenomenul a fost însoțit de vânturi ce au atins viteze de 162 de kilometri pe oră, a anunțat Agenția meteorologică japoneză.

Evoluând pe o traiectorie nord-est, furtuna a atins luni dimineață insula Hokkaido, în nord, determinând importante perturbări ale traficului aerian.

O femeie de 86 de ani a fost găsită decedată duminică seară după ce casa ei a fost afectată de o alunecare de teren în Kagawa, o localitate din vestul Japoniei. Un șofer de 60 de ani și-a pierdut viața atunci când automobilul său a fost acoperit de apele unui râu care a ieșit din matcă și a inundat localitatea Kochu, situată tot în vestul arhipelagului nipon.

Postul public de televiziune din Japonia, NHK, a raportat la rândul lui faptul că trei persoane au fost date dispărute, tot în vestul țării, și că alte 38 de persoane au fost rănite în accidente provocate de acest taifun.

Cel puțin 116 curse aeriene interne au fost anulate luni din cauza vânturilor puternice și unele dintre trenurile de mare viteză au rămas staționate în nordul țării.

Între 20 și 30 de taifunuri se produc în Asia în fiecare an și aproximativ jumătate dintre ele afectează total sau parțial Japonia, provocând pagube materiale majore, morți și răniți.

AGERPRES

comments

comments