full screen background image

Fostul șef al Fondului de Garantare nu poate justifica 1 milion de euro din avere

Aurel Şaramet, fostul şef al Fondului Naţional de Grantare, instituţia care joacă un rol central în acordarea creditelor „Prima Casă”, nu poate să justifice un milion de euro din avere. Descoperirea a fost făcută de inspectorii de integritate care au cerut judectătorilor să-i confişte banii.

Este vorba despre suma de 4.868.494, diferență între averea dobândită de Șarament și veniturile realizate în perioada în care a condus Fondul de Garantare.

Comunicatul ANI:

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 4.868.494 Lei (aprox. 1.058.828,62 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către ȘARAMET AUREL în perioada exercitării funcției publice.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către ȘARAMET AUREL.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. ȘARAMET AUREL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

ȘARAMET AUREL a deținut funcția de director în cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor Pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii în perioada 20 decembrie 2004 – 06 noiembrie 2013.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

comments

comments