full screen background image

Acţiune a poliţiştilor pentru creşterea gradului de siguranţă în cartierul sucevean Burdujeni

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. Din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public.

Având în vedere aceste considerente dar şi faptul că în zona cartierului Burdujeni funcţionează mai multe unităţi de învăţământ dar şi unităţi economice, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a acestui cartier prin organizarea de acţiuni cu efective sporite.

Astfel, la data de 16 septembrie, în intervalul orar 20.00 – 24.00, Poliția Municipiului Suceava, în cooperare cu Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava, a organizat și executat o acţiune în zona stației CFR Suceava Burdujeni și în proximitatea acesteia, pe linia prevenirii şi combaterii actelor cu violenţă, precum și a faptelor de cerșetorie, vagabondaj, consum de băuturi alcoolice sau substanțe interzise în locuri publice, furt și tâlhărie.

La acțiunea organizată au participat poliţişti din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate, Biroul Rutier, Secția de Poliție Burdujeni – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Ordine Publică și Serviciul Investigații Criminale în echipe mixte.

La acțiunea organizată au participat 18 polițiști, 6 lucrători jandarmi și 5 polițiști locali, cu 8 autospeciale din dotarea structurilor implicate.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 102 persoane şi au fost atenționate/avertizate verbal 32 de persoane.

Au fost controlate 35 de vehicule şi au fost identificate 16 persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

De asemenea, au fost verificate 25 de obiective, unităţi economice, dar şi 5 agenţi de pază.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 41.755 lei, din care: la Legea 61/1991 = 15, în valoare de 2.900 lei, la OUG 195/2002 = 2, în valoare de 2.755 lei; la Legea 333/2003 = 1, în valoare de 5000 lei iar la Legea 12/1990 = 4, în valoare de 31.000 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 566 de lei.

Exemple:
• În urma controlului efectuat la o unitate de alimentaţie publică situată pe str. Gheorghe Doja, s-a constatat că societatea funcționează fără a avea autorizație de funcționare eliberată de Primăria Suceava; societatea a fost sancționată în conformitate cu prevederile art. 1 lit. a din Legea 12/1991, cu suma de 6000 lei.
• Echipajul din cadrul Biroului Rutier efectuând activități de control trafic rutier a procedat la oprirea unui autoturism condus de către un tânăr din Mun. Suceava. Procedându-se la verificarea interiorului autoturismului, sub scaunul din dreapta față, destinat postului de conducere, a fost identificată o folie de plastic cu o țigaretă de culoare albă, cu lungimea de 5 cm, despre care şoferul a declarat că este un amestec de tutun și marijuana, țigaretă din care a fumat aproximativ 6 fumuri.
Şoferul a fost condus la UPU – Spitalul Județean Suceava unde i s-au prelevat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

comments

comments