full screen background image

43 de localități din județ, fără energie electrică

Câteva zeci de localități din Suceava au rămas fără energie electrică după furtuna care s-a manifestat, în noaptea de duminică spre luni, cu vânt puternic, în zona de munte a județului, fiind afectate în total aproximativ 20.000 de gospodării.

34 de localități sunt nealimentate total luni dimineața, iar nouă parțial, fiind afectați 4.377 de consumatori. Este întreruptă o linie de medie tensiune în totalitate și alte zece parțial, fiind afectate 151 de posturi de tranformare.

Un număr de 12 echipe de intervenție acționează pentru repunerea în funcțiune a alimentării cu energie electrică a localităților afectate, a precizat sursa citată.

Tot din cauza furtunii, două trenuri, cu circa cinci sute de pasageri, au fost blocate, în noaptea de duminică spre luni, în gara Vatra Dornei, după ce mai mulți copaci au căzut peste firele de cale ferată, circulația feroviară fiind întreruptă între Vatra Dornei și Bistrița până luni dimineața. S-a decis ca trenurile să fie redirecționate pe o rută ocolitoare, prin pasul Ghimeș (prin Bacău — Siculeni, jud. Harghita), iar un număr de 50 de pasageri a fost preluat cu un autocar spre Cluj-Napoca.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulația feroviară pe secția CF 502, între Vatra Dornei și Ilva Mică, a fost reluată, iar pe acest tronson se vor folosi locomotive cu tracțiune diesel între stațiile Floreni și Silhoasa, fiind impuse și restricții de viteză. În condițiile în care firul de contact este rupt în mai multe locuri, se estimează că problemele vor fi remediate în 48 de ore.

Potrivit specialiștilor, operațiunea de schimbare a locomotivei va conduce la întârzieri de circa o oră pentru fiecare tren.

comments

comments