full screen background image

Radio VIVA FM va transmite LIVE “Maratonul Cetăţii”, pe 16 septembrie!

Salvaţi Copiii, filiala Suceava, va organiza primul eveniment caritabil sportiv din oraş – “Maratonul Cetăţii”, toţi participanţii alergând pentru cauza copiilor născuți prematur. Fondurile colectate vor fi folosite pentru dotarea unei maternităţi din judeţul Suceava, unde este cea mai mare nevoie de echipamente, pentru a-i salva pe nou-născuții care vin pe lume înainte de termen.

Evenimentul are loc în 16 septembrie și va avea ca punct de plecare şi de sosire platoul Cetăţii de scaun a Sucevei şi are următoarele curse: semimaraton, cros, cursa populară şi o cursă a copiilor. De la ora 10 vor debuta probele de semimaraton, cros şi cursa populară, iar de la ora 12 este programată cursa copiilor, pe o lungime de 800 de metri.

Radio VIVA FM ester partener media al evenimentului. Mădălina Huţu şi Alina Andronic vor fi prezente la startul maratonului şi vor transmite LIVE, timp de 4 ore, desfăşurarea manifestării. Interviuri cu participanţii şi organizatorii, rezultatele conscursului sau festivitatea de premiere – toate le poţi asculta sâmbătă, 16 septembrie, în direct la VIVA FM.

Casandra Cristina, sportivă de performanţă şi câştigătoare a medaliei de bronz la Campionatul Balcanic de Atletism 2011, se alătură cauzei şi susține Maratonul Cetăţii. „Faptul că am devenit de curând mămică pentru a doua oară și am văzut care sunt nevoile în spitale, precum și campania pe care o realizează Salvați Copiii pentru reducerea mortalității infantile, mă determină să susțin Maratonul Cetății Suceava și să încurajez sportivii din toată țara și populația suceveană să participe pentru această cauză”, a declarat sportiva.

Mortalitatea infantilă, a cărei incidență este sensibil mai mare în România față de media europeană, este strâns legată de prematuritate. În județul Suceava, rata mortalității infantile a fost 10,1 la mia de copii născuți vii, față de 7,6 la mie, media pe țară în 2015.

În cei șase ani de când Salvați Copiii derulează amplul program de reducere a mortalității infantile, 5 maternități din județul Suceava au fost dotate: Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Județean de Urgență Suceava, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul Municipal Gura Humorului și Spitalul Municipal Rădăuți, precum și cabinetul medical din Pătrăuți, cu echipamente în valoare totală de 98.000 de euro. Secțiile de nou-născuți au primit incubatoare de terapie intensivă, incubatoare de transport, ecografe, monitoare de funcții vitale, injectomate și multe altele.

„Avem nevoie de implicarea a cât mai multor companii și persoane fizice pentru a reuși să dotăm încă o maternitate din județul nostru. Le mulțumesc sponsorilor nostri: Carrefour, Dorna, Decathlon, Auchan și Farmacia Ana Maria si partenerilor: Muzeul Bucovinei, Asociația Județeană Sportul pentru Toți, Hai în Bucovina, Conline precum și partenerilor media: Viva Fm Suceava, Televiziunea Intermedia, Crai Nou, NewsBucovina, Monitorul de Suceava, RadioTOP, RadioAS. Oricine poate susține programul nostru, prin înscrierea la una din curse,” a declarat Camelia Iordache, Președinte Filiala Salvați Copiii Suceava.
Toți cei care doresc să susțină cauza Salvați Copiii se pot înscrie, în funcție de nivelul pregătirii sportive, la cursa la care vor să participe: semimaraton – 21.5 km, cros – 10 km, cursa populară – 3,6 km şi cursa copiilor – 800 m.

Înscrierile se pot face accesând link-ul: https://register.42km.ro/events/view?hash=c85f6763e4bd6349755622fdbca4ea2a1cbf95c0

Taxa de înscriere va fi donată către Salvaţi Copiii filiala Suceava și este recomandat sa fie de minimum 35 lei pentru proba de semimaraton, minimum 25 lei pentru proba de cros, minimum 15 lei pentru cursa populară. Alergătorii vor primi la înscriere un kit de participare cu tricoul de alergare pentru eveniment şi numărul de concurs. Pentru informaţii despre înscriere, vă rugăm să ne contactaţi la adresa suceava@salvaticopiii.ro.

Organizația Salvați Copiii România derulează programul” Fiecare Copil Contează” destinat reducerii mortalității infantile. Țara noastră are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 7,6 la 1.000 de nou-născuţi vii în 2015, cauza principală fiind naşterile premature. Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore, astfel că în fiecare an pierdem aproximativ 1.500 de nou-născuţi. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante şi dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii.

Până acum, Salvaţi Copiii România a dotat 76 de maternităţi, din 38 de judeţe, cu aparatură medicală performantă, asigurând astfel supravieţuirea a 31.000 de nou-născuţi care au primit asistenţă medicală adecvată.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic său religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.
Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.
În calitate de membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.500.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Pentru detalii suplimentare, o puteţi contactata pe Camelia Iordache, Preşedinte Filiala Salvaţi Copiii Suceava, camelia.iordache@salvaticopiii.ro, 0744 360919.

Camelia Iordache a fost în emisiunea “VIVA Cafe” şi a dat detalii despre evenimentul caritabil:

comments

comments