full screen background image

Intâlnirea cu actrița Ileana Popovici la Chișinău, prezentată de Andrei Giurgia

Ne bucurăm să vă anunțăm că realizatorul de programe radio Viva FM, Andrei Giurgia va fi moderatorul unui eveniment cultural, ce se va desfășura pe 21 septembrie, în Chișinău, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Evenimentul marchează întâlnirea cu Ileana Popovici, în cadrul căreia artista își va lansa cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”, apărută la editura Adenium.

Jurnalistul Andrei Giurgia este moderatorul evenimentului, la care Viva FM este partener media.

Andrei Giurgia, jurnalist, Radio Viva FM: „Mă bucur să pot ajunge alături de actrița Ileana Popovici în Basarabia, acolo unde știu că este așteptată. Va și o seară cu amintiri, reconstituiri și muzică, care va merge la suflet. Mă bucur că o prietenă a festivalului Serile Filmului Românesc de la Iași, Ileana Popovici,   m-a ales să-i fiu alături în calitate de prieten și jurnalist, ca moderator al acestui eveniment emoționant.” Alături de Andrei Giurgia va fi și Virgil Mihaiu, specialist în jazz și estetica jazz-ului, dar și Vasile Botnaru, jurnalist de la Radio Europa Liberă Chișinău.

De la lansarea cărții, cu vânzare nu va lipsi Ileana și Radmila Popovici, a căror poveste o conține și cartea și care vor povesti despre reîntâlnirea lor, despre cartea-interviu și despre viața de actriță a Ilenei Popovici. Acest volum-eveniment o are în centru pe Ileana Popovici, cunoscută iubitorilor de film prin rolul ei din Reconstituirea, cel mai bun film românesc din toate timpurile, conform Asociației Criticilor Români de Film.

În cadrul evenimentului puteți asculta un moment muzical marca Folk Reverse Jazz Trio, precum și vizualiza filmul Reconstituirea, regizat de Lucian Pintilie în 1971.

Proiecția filmului „Reconstituirea va fi urmată de discuții cu publicul. Actrița va povesti despre cât de mare a fost impactul filmului la lansare, despre cum a lucrat cu ceilalți colegii de platou, dar și cu marele regizor Lucian Pintilie.

Evenimentul este susținut și recomandat de Viva FM, singura instituție mass-media privată din România prezentă la eveniment.

comments

comments