full screen background image

Siguranţa rutieră a elevilor – prioritate a poliţiştilor

Astăzi, în drum spre școală, copiii au fost prudenți și au circulat corect. Și aceasta deoarece polițiștii au fost alături de ei și i-au învățat că o zi fără incidente de circulație înseamnă:
– Să traverseze fără să alerge și numai după ce în prelabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit;
– Să circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri;
– Să evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum.

Peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, dar şi poliţişti de ordine publică avizaţi să desfăşoare activităţi de poliţie rutieră au fost angrenaţi şi astăzi, alături de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în activităţi de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe arterele de circulaţie din zona unităţilor de învăţământ.Au fost monitorizate trecerile de pietoni din zona şcolilor şi s-au desfăşurat activităţi de fluidizare a traficului şi de responsabilizare a şoferilor cu privire la comportamentul şi conduita preventivă ce trebuie adoptate în aceste zone.

De asemenea, poliţiştii au participat şi la activităţi interactive la clase, promovând recomandări privind circulaţia pe drumurile publice atât în calitate de pietoni dar şi în contextul călătoriei cu mijloacele de transport în comun sau alte vehicule. Un segment aparte al discuţiilor l-au reprezentat recomandările privind deplasare pe bicicletă şi utilizarea unor diverse alte dispozitive pentru distracţie: role, skateboard-uri, etc.

Tot astăzi, pentru sensibilizarea şi responsabilizarea participanţilor la trafic cu privire la siguranţa rutieră a fost derulată o acţiune de amploare cu participarea unor parteneri: Autoritatea de Supraveghere financiară, BAAR, Asociaţia pentru promovarea asigurărilor, Recrex Suceava.

Acţiunea s-a derulat sub sloganul ,,FII TREAZ LA VOLAN!”. Mesajul nu induce doar recomandări cu privire la interdicţia consumului de băuturi alcoolice, fiind unul de responsabilizare cu privire la toate aspectele pe care trebuie să şi le asume un conducător auto atunci când se află în trafic. Acţiunile au fost desfăşurate în echipe mixte formate din poliţişti şi reprezentanţi ai partenerilor.

În intervalul orar 10.00 – 12.00, în zona Şcheia de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Gura Humorului au fost oprite peste 100 de vehicule, conducătorii auto fiind instruiţi cu privire la normele rutiere ce trebuie respectate în condiţiile în care, în continuare cauzele principale de producere a accidentelor rutiere sunt viteza excesivă, indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pietonilor, indisciplina rutieră a bicicliştilor şi mopediştilor, consumul de alcool.

Ulterior, între orele 12 – 13.00 poliţiştii şi partenerii au acţionat în zona trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ. Au fost distribuite peste 200 de materiale preventive elevilor, părinţilor care veneau să îşi ia copii de la şcolaă şi şoferilor cărora li s-a recomndat să manifeste o atenţie sporită în zona unităţilor şcolare.

Îmbucurător este că în urma acestor acţiuni nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier cu implicarea elevilor sau petrecut în zona unităţilor şcolare.

Acţiunile vor continua şi în zilele viitoare, siguranţa în şcoli şi siguranţa elevilor fiind o priorităţi ale Poliţiei Române.

comments

comments