full screen background image

13 Septembrie 2017 – Ziua „FII TREAZ LA VOLAN în Suceava!”

Campania FII TREAZ LA VOLAN!, sprijinită de către RECREX SRL și realizată de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, se află la a doua ediție și se desfăşoară între 15 iulie – 15 septembrie 2017, axându-se pe mesaje-cheie menite să crească nivelul de conştientizare a riscurilor la care se expune oricine se urcă la volan obosit, mai ales pe distanţe mari în drum spre mare sau spre munte, sau care se lasă distras de smartphone-uri în timp ce conduce. Un alt tip de mesaj vizează conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

De asemenea, în acest an, proiectul se adresează, în mod direct, şi celorlalţi participanţi la trafic – pietonii, bicicliştii şi motocicliştii – cu mesaje special dedicate lor. Astfel, concomitent cu atragerea atenţiei şoferilor asupra importanţei protejării categoriilor vulnerabile din trafic, şi pietonii, bicicliştii şi motocicliştii vor primi sfaturi privind siguranţa rutieră şi riscurile la care sunt expuşi, dar şi recomandări pentru a rămâne în siguranţă în trafic.

În medie, pe șoselele din Romania au fost înregistrate, în fiecare zi a anului 2016, 84 de accidente de circulație și 121 de victime. Comparativ cu anul 2015, Institutul Național de Statistică arată că numărul accidentelor de circulație cauzatoare de vătămări corporale a crescut cu 6,2%, numărul persoanelor rănite a fost mai mare cu 7,5%, în vreme ce numărul persoanelor accidentate mortal a crescut cu 1,1%.

În acest context, RECREX SRL a considerat că este absolut necesar să se implice în campania naţională de siguranţă şi prevenţie rutieră FII TREAZ LA VOLAN!”, în calitatea sa de gestionar de daune RCA și corespondent Carte Verde (singura companie de profil cu sediul în provincie).

Pe 13 Septembrie, între orele 10-12, în cadrul Zilei „FII TREAZ LA VOLAN în Suceava!”, o echipă a RECREX SRL, cu sprijinul prompt al Serviciului Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, va distribui gratuit în cele mai importante zone ale municipiului Suceava broşura informativă oficială a campaniei care conține sfaturi de care orice participant la trafic ar trebui să ţină cont atunci când pleacă la drum.

Puteți găsi mai multe informații despre Ziua „FII TREAZ LA VOLAN în Suceava!” pe pagina de Facebook oficială a companiei – RECREX România (https://www.facebook.com/recrex.romania/). Pentru informații generale puteți accesa site-ul oficial al campaniei treazlavolan.ro (http://treazlavolan.ro) și pagina de Facebook dedicată (https://www.facebook.com/treazlavolan/).

 

comments

comments