full screen background image

”Folkever” în Siret şi Rădăuţi, o manifestare la superlativ

Casa de Cultură a Municpiului Rădăuți și Centrul Cultural ”Mihai Teliman” din Siret, în colaborare cu Asociația pentru Cultură și Solidaritate ”Peter Tomachek” din Siret, a desfășurat proiectul ”Folkever”, festival de atitudine culturală, ediția a XVII-a, în perioada 8 – 10 septembrie.

Evenimentul s-a încheiat aseara, cu succes aproape fără precedent la publicul spectator dar și în rândul artiștilor participanți.
Echipa Folkever condusă de Ioan Mateiciuc, directorul Centrului Cultural Siret și Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură din Rădăuți nu s-a dezmințit nici de această dată, reușind să organizeze un eveniment cultural de înaltă clasă. Un festival de atitudine culturală la care Global Human Recovery @ Studio Cultural Brașov au participat cu lansare de carte, ”Murga pamantului” de Ancuța Dionisie, recital Walter Dionisie, recital Rebecca Zaharia, recital Antonia Nicolau și Studio Cultural Band- Walter, Andreea și Ancuța.

În sala arhiplinăca Casei de Cultură din Rădăuți au vibrat la unison aproximativ 500 de persoane, oameni dornici să fie parte din poezie și muzică. Sâmbătă, 9 septembrie, a fost o zi în care Folkever a strâns public și artiști valoroși într-un eveniment perfect.
S-au trăit emoții intense prin muzică și vers cu Adi Beznă, Andrei Cicioc și Nicu Alifantis. Poetul Sorin Poclitaru a venit cu contrapunctul efervescent poezie – muzică realizat împreună cu intrerpreta Ștefania Iacob. Sorin Onișor a prezentat Poveștile copilăriei, Adi Beznă a lansat volumul de poeme “Cu lupii laolaltă” într-o prezentare rafinată, spre deliciul celor prezenți.

Cantautorul Nicu Alifantis a venit cu daruri de carte făcute cu dedicație. Artiștii Studioului Cultural Brașov, Rebecca Zaharia, Antonia Nicolau și Andreea Oprescu au reușit să ridice în picioare mai bine de 500 de oameni care au aplaudat frenetic cerând “bis”. Mircea Baniciu a încheiat Festivalul duminică seară, 10 septembrie, cu un recital la fel de gustat de publicul care spreă să-i revadă pe acești artiști compleți și la ediția din anul viitor.

Ediția din acest an a Festivalului de Atitudine Culturală Folkever a fost, pentru prima dată, susținută financiar și de Primăria Municipiului Rădăuți, prin deschiderea și colaborarea primarului Nistor Tătar.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments