full screen background image

400 de poliţişti alături de elevi, la festivităţile de deschidere a anului şcolar

Poliţiştii urează elevilor, părinţilor şi profesorilor un an şcolar plin de succese – un an şcolar în siguranţă! Astăzi, în unităţile şcolare de pe raza întregului judeţ, peste 400 de poliţişti au participat la festivităţile de deschidere a anului şcolar 2017/2018. De asemenea, echipajele şi patrulele de poliţie au fost prezente în zona unităţilor de învăţământ, în urma măsurilor dispuse neînregistrându-se nici un eveniment negativ cu implicarea elevilor.

În contextul începerii anului şcolar 2017/2018 conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Măsurile dispuse vin în contextul în care trendul infracţional înregistrat în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă este unul descendent, în perioada ianuarie – iunie 2017 fiind sesizate cu 8 fapte mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Prin aceste măsuri se doreşte menţinerea acestui trend şi diminuarea constantă a infracţionalităţii în unităţile de învăţământ şi zona adiacentă.

În aceste zile, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

La început de an scolar poliţiştii recomandă încă o dată elevilor sa aibă un comportament civilizat:

Când vă jocați cu alţi elevi, aveți grijă să evitați să-i împingeți sau să-i loviți, din greşeală. Mergeți calm, fără să alergați pe coridoare!

Dacă asistați la o ceartă sau o altercaţie, anunțați imediat profesorii sau personalul de pază!

Purtați-vă aşa cum considerați voi că este frumos, evitați să vă lăsați influenţat de cei din jur şi să fiți agresivi în comportament sau limbaj!

Dacă ceilalţi copii vă izolează, vă umilesc sau vă jignesc, spuneți-le părinţilor şi profesorilor ce se întâmplă şi cereți-le ajutorul!

Poliţia Română urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor!

comments

comments