full screen background image

Razie organizată de poliţiştii din Vatra Dornei, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. În urma analizelor efectuate, peste 30 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei şi posturilor arondate, sprijiniţi de jandarmi, reprezentanţi D.S.V.A Suceava, reprezentanţi ai Administraţiei pieţelor şi lucrători silvici, au desfăşurat, joi, între orele 06.00-14.00, o razie de amploare în zonele în care au fost identificaţi anumiţi factori de risc infracţional.

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat razia cu blocarea parţială în zona bazarului și a pieţei agroalimentare, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei de Poliţie 15 Vatra Dornei, a Posturilor de Poliţie Comunale, a unui lucrător din cadrul SICE și a jandarmilor din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei, desfăşurând activităţi specifice.

Astfel, în zona centrală a municipiului Vatra Dornei s-a acţionat pe linia prevenirii faptelor ilegale de tulburare a ordinii şi liniştii publice, comerţului stradal şi a depistării persoanelor care practică actele de cerşetorie.

În zona Gării Vatra Dornei Băi, Gara Vatra Dornei Grup Central, Staţia CFR Roşu, Staţia CFR Argestru, Autogara Vatra Dornei, precum şi în parcările supermarketurilor, s-a acţionat pe linia depistării persoanelor urmărite, a celor care nu-şi justifică prezenţa pe raza localităţii, a minorilor problemă şi a cerşetorilor.

Au fost efectuate verificări pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene, comunale dar si forestiere împreună cu personal silvic în vederea depistării transporturilor de material lemnos fără documente de provenienţă.

Au fost efectuate verificări în piaţa municipală şi bazar, unde au fost efectuate controale pe linia documentelor de provenienţă a mărfurilor expuse la vânzare, depistării persoanelor care practică acte de comerţ ilicit, în special cu ţigări de contrabandă de provenienţă ; verificarea persoanelor care lucrează ca muncitori zilieri şi care se cantonează în zona pieţei şi bazarului pentru a pleca la muncă.

Împreună cu personal din cadrul DSVA Suceava, au fost efectuate verificări în piaţa municipală, iar bunurile perisabile precum si cele spirtoase ridicate în vederea confiscării au fost preluate de către aceştia.

În zona staţiunii şi a Parcului municipal s-a acţionat pe linia prevenirii faptelor ilegale de tulburare a ordinii şi liniştii publice, comerţului ambulant şi a depistării persoanelor care practică actele de cerşetorie precum şi pentru identificarea autorilor în cauzele penale cu autor necunoscut.

Echipele de poliţie au acţionat, de asemenea, pentru depistarea persoanelor şi autovehiculelor care transportă mărfuri fără documente legale de provenienţă.

Au fost efectuate verificări in locurile de interes operativ in special unde sunt cazate persoane străine de localitate venite in zona la culesul fructelor de pădure.

Au fost instituite filtre rutiere pe DN 17 în zona Argestru şi Roşu şi a fost folosit aparatul radar la nivelul DN 17, pe raza municipiului şi a comunelor Poiana Stampei, Dorna Candrenilor şi Iacobeni.

În cadrul raziei au fost constatate 3 infracţiuni: 1 Legea 126/1995 pe linia produselor pirotehnice, ocazie cu care a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 27 cutii petarde; 1 furt;1 tăiere fără drept de arbori – prevăzută de art.107 din Legea 46/2008;

Au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.655 de lei, din care: la Legea 61/1991 – 6 in valoare de 1000 lei; Legea 12/1990 – 30 în valoare de 24.000 lei; O.U.G. 195/2002 – 46 in valoare de 18.335 lei; OUG 97/2005 – 2 în valoare de 120 lei; Legea 136/1995; Legea 38/2003 2 în valoare de 200 lei.

În cadrul raziei au fost confiscate bunuri în valoare de 17.234,63 lei, constând în: 1000 bucăţi ţigări de provenienţă extracomunitară în valoare de 500 lei; 91 litri băuturi spirtoase (palincă si ţuică) în valoare de 1.820 lei; 117 litri vin în valoare de 580 lei; produse de panificaţie(pâine) în valoare de 2.050,63 lei; fructe de pădure în valoare de 200 lei; produse industriale (8 – motoferăstraie, 3 – motocositori şi alte produse) în valoare totală de 7.084 lei; 18,986 mc material lemnos (15 mc lemn lucru şi 3,986 mc lemn foc) în valoare de aproximativ 5.000 lei.

În cadrul raziei au fost legitimate 228 persoane şi au fost controlate 88 de vehicule. Au fost introduse în bazele de date şi amprentate 5 persoane.

A fost reţinut un permis de conducere şi au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare.

Măsurile de sancționare a contravențiilor și constatare a infracțiunilor au fost luate de către polițiști, cu excepția unei sancțiuni la Legea 61/1991care a fost aplicată de către Detașamentul de Jandarmi Vatra Dornei, care în cadrul raziei a sprijinit polițiștii prin blocarea căilor de acces din zona pieței și a bazarului.

comments

comments