full screen background image

Laszlo Borbely, Consilier al Primului Ministru, la evenimentul “Politicienii Construiesc” de la Rădăuţi

La Rădăuți a sosit, joi dimineață, Laszlo Borbely, Consilier de Stat al Primului Ministru, pentru a participa la evenimentul “Politicienii Construiesc”, alături de 200 de voluntari și primari bucovineni.

Borbely va participa apoi la conferința “Locuire, sustenabilitate și viitor în comunitățile noastre”, ce va începe la ora 11.30, pe șantierul Bucovina Build&Travel, proiectul ce găzduiește evenimentul “Politicienii Construiesc”.

Programul zilei de 7 septembrie, “Politicienii Construiesc”:

– ora 8.00 sosire pe șantier, orientare, protecția muncii, echipare

– ora 8.30 debut voluntariat la locuințe de edificat

– ora 11.30 Conferința “Locuire, sustenabilitate și viitor în comunitățile noastre” – șantierul Bucovina Build&Travel

Introducere, bun venit – Adrian Ciorna, președinte, HPU Rădăuți

“Dezvoltare durabilă în România” – discurs, dl. Laszlo Borbely, Consilier de Stat al Primului Ministru Mihai Tudose, fost parlamentar, fost ministru în Guvernul României. Domnia sa a mai voluntariat în repetate rânduri la construirea de locuințe.

“Locuirea decentă și accesibilă în România – norme, semnificații, piedici si soluții”, conferențiar univ. dr. Bogdan Suditu, Universitatea București, fost Șef Serviciu MDRAP respectiv MDRT și fost Director General Adjunct la MDLPL al acestor ministere din Guvernul României.

Prezentare mod de lucru și criterii alegere o autoritate publică locală/ comunitate pentru ediții ulterioare Bucovina Build&Travel – Adrian Ciorna, președinte, HPU Rădăuți

Încheierea festivității

– ora 13.00 Masa de prânz, relaționare/ networking – cort servirea mesei șantier

– ora 14.00 – 16.00 Voluntariat pe șantier.

– ora 16.00 închiderea evenimentului, conferință de presă.

Rădăuțenii sunt așteptați să se alăture echipei de voluntari pentru a se alătura proiectului ce are ca sop construirea a 15 case în 5 zile cu voluntari și cu sprijinul sponsorilor și a donatorilor. Până acum au participat elevi, oameni de afaceri, copii de la Așezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți. O experiență de întrajutorare, de lucru în echipă, în care cu toții au învățat noțiuni introductive de construcții.

Primarul Nistor Tătar a vizitat marți, 5 septembrie, șantierul. Primăria și Consiliul Local își aduc contribuția de teren și infrastructură.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments