full screen background image

Exercițiu pentru verificarea sistemului de alarmare în situații de protecție civilă

În fiecare lună, începând cu august, prima zi de miercuri este marcată prin desfășurarea de exerciții pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/prealarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică.

Un astfel de exercițiu va avea loc miercuri, 6 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, și are drept scop antrenarea autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, precum și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Pompierii recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările noastre. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

Pentru a evita panica, informați membrii familiei asupra acestui exercițiu.

comments

comments