full screen background image

6 septembrie – Început sigur… final cu repetiție

Începe un nou an școlar! Cu toții știm când începe: pe 11 septembrie. Mai devreme decât ne așteptam. Când se termină însă anul școlar, Dumnezeu știe!

Dacă dai o căutare pe net legat de structura anului școlar, vei afla că pentru unii se termină pe 22 iunie, pentru alții pe 15 iunie 2018. În funcție de sursa accesată. Profesorii au fost și ei informați prin ședințe, unii că s-ar termina pe 22 iunie, de neînțeles ținând seama că începe cu aproape o săptămână mai devreme, decât de obicei. Altora li s-a dat vestea că vor închide cataloagele pe 15 iunie… Ca la exit-polluri… Și atunci, om cu doza de educație la zi fiind, cauți Ordinul de ministru și afli că domnul ministru Pavel Năstase semna, la începutul acestui an, pe 24 februarie, finalizarea cursurilor anului școlar 2017-2018, pe 15 iunie. Acum e drept că nu mai este dumnealui ministru și poate noul ministru o fi vrând să-și pună amprenta și în această privință…

Am amețit deja în atâtea date… așa că las deoparte grija legată de când se termină anul școlar. Ce mai contează?! E cale lungă până la vara viitoare și mai important e acum începutul, pentru că-i legat de prezent. Iar începutul este clar, pe 11 septembrie.

Nu suntem siguri doar de data la care încep cursurile, ci și de faptul că anul acesta școlar, ghinion sau nu, se năruie multe dintre punți. Nu, nu cele peste ape sau artere supraaglomerate. Cele ce făceau legătura între zilele libere legal și cele de weekend. Vă amintiți cu siguranță cu mult drag că am avut parte anul trecut școlar de o sumedenie de minivacanțe datorate norocului ca o zi liberă să fie într-o zi de joi sau marți!

Ei… dar anul acesta s-a cam întors norocul! Din cele 7 zile libere legal, 4 pică în zi de luni sau vineri. Curat ghinion! Deci “doar” trei șanse din șapte să mai construim punți. Asta dacă se va dori existența lor. Doamne-ajută! De ce să nu fie?! Doar trăim în România, țara tuturor posibilităților, mai ales când este vorba de educație.

Închei urându-vă sucucces, dragilor, în noul an școlar, indiferent de vârstă și poziționarea față de catedră! Un an nou mai bun, indiferent dacă va fi mai lung sau mai scurt. Important este să fie cu folos!

comments

comments