full screen background image

Un rest de ţigară nestinsă a declanşat un incendiu într-o gospodărie din Frumosu

Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei, au intervenit, miercuri, cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Frumosu.

La sosirea echipajelor, ardeau trei anexe gospodăreşti, cu pericol de propagare la clădirile învecinate.

Au ars un adăpost de animale pe 80 mp, o magazie pe 40 mp, circa 5 tone de furaje, doi metri cubi lemn de foc şi unelte gospodăreşti. S-au degradat acoperişul şi pereţii magaziei, precum şi instalaţia electrică.

Flăcările au afectat şi magazia unei gospodării învecinate, care a ars pe 40 mp. Tot aici, au mai ars circa 1.200 kilograme de plante furajere şi unelte gospodăreşti şi s-au degradat pereţii unei bucătării de vară pe 4 mp şi astereala acoperişului pe 2 mp.

Incendiul a izbucnit în interiorul adăpostului de animale, cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite de la un rest de ţigară nestinsă, de la care s-a aprins fânul depozitat în interior.

Pe timpul intervenţiei, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 33 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, după ce şi-a mai revenit, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Incendiul a fost anunţat la ora 18:16 şi lichidat la ora 21:10.

Pompierii au salvat casele şi restul anexelor de la cele două gospodării.

comments

comments