full screen background image

Majorări salariale pentru funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare

Funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare vor beneficia de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi AGERPRES, această măsură vizează 12.539 de angajați din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În acest sens, Guvernul a completat, în ședința de miercuri, printr-o ordonanță de urgență, articolul II din Legea 152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

“Actul normativ urmărește eliminarea discrepanțelor în ceea ce privește stabilirea salariilor lunare ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017 și OUG nr. 56/2017”, se arată în comunicat.

Potrivit OUG 56/2017 privind completarea Legii 152/2017, adoptată de Executiv în ședința din 7 august, s-a acordat o creștere de 10% a cuantumului brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și de 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională.

Guvernul precizează că singura categorie profesională din sistemul de ordine publică și siguranță națională care nu a beneficiat de aplicarea majorărilor salariale a fost reprezentată de funcționarii publici cu statut special din penitenciare.

AGERPRES

comments

comments