full screen background image

Construirea unei grădinițe în curtea Şcolii sucevene “Ion Creangă”, respinsă în Consiiul Local

Consilierii locali suceveni au respins proiectul inițiat de primarul ION LUNGU, referitor la construirea unei grădinițe cu program prelungit în curtea Şcolii “Ion Creangă” din cartierul Obcini, proiect cu finanțare europeană.

Acest subiect a fost intens dezbătut în ultima perioadă, după ce o parte a cadrelor didactice și a părinților elevilor și-au exprimat opoziția pentru edificarea unei grădinițe pe locul actualului parc.

În proiectul supus spre aprobare consilierilor locali, primarul LUNGU a precizat că în Obcini nu există nicio unitate de învățământ preșcolar cu program prelungit, singura cu program normal neavând capacitatea de a integra toți preșcolarii din aria administrativă.

El a mai spus că o parte din preșcolarii domiciliați în Obcini sunt înscriși la unități localizate la distanțe relativ mari, în condițiile în care în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a numărului de locuitori, în principal familii tinere cu copii.

La şedinţa Consilului Local au fost prezenţi cadre didactice şi elevi Şcolii “Ion Creangă” din Suceava, care s-au pronunţat împotriva proiectului, pe motiv că spaţiul verde al unităţii de învăţământ va fi distrus.

Aceştia au acordat şi un simbolic cartonaş roşu proiectului.

Consilierii locali ai PSD au propus amplasarea grădiniţei în alte locaţii – în preajma Bisericii “Sf. Mina” sau în vecinătatea magazinului “Dany Gry”.

Primarul Ion Lungu le-a atras atenţia că cea mai mare parte a terenurilor propuse sunt proprietăţi private.

În final, s-a trecut la vot, iar proiectul a fost respins după ce a primit 11 voturi “pentru”, 8 “împotrivă” şi 3 abţineri.

Decizia a fost salutată cu aplauze de cadrele didactice şi elevii Şcolii “Ion Creangă”.

comments

comments