full screen background image

Urmărit internaţional pentru trafic de minori, încarcerat în arestul IPJ Suceava

Miercuri a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, urmărit la nivel naţional şi internațional, în baza mandatului de arestare preventivă emis la data de 15.11.2016 de către Tribunalul Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, constituirea unui grup infracțional organizat, în modalitatea inițierii sau constituirea sub orice formă, a unui astfel de grup, proxenetism și trafic de persoane.

Cel în cauză s-a sustras punerii în aplicare a mandatului, motiv pentru care s-a dispus darea în urmărire la nivel național și internațional.

Datele obținute cu privire la locația sa în Marea Britanie au fost transmise, prin canalele de cooperare polițienească internațională autorităților britanice, şi în baza schimbului de date şi informaţii suplimentare efectuat prin Biroul SIRENE s-a reuşit localizarea şi reţinerea acestuia.

La data de 06 mai 2017 bărbatul a fost arestat în Marea Britanie, iar la 29 august 2017 a fost extrădat și preluat de o escortă din cadrul IPJ Suceava, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Cel în cauză figura urmărit din data de 16 noiembrie 2016.

comments

comments