full screen background image

Un humorean s-a izbit cu maşina într-un gard, pe când conducea, fără permis, cu o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza de competenţă, a fost sesizat, marţi, la ora 21.10, despre faptul că pe str. Robăneşti, din orașul Gura Humorului, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din cercetări s-a stabilit că, în jurul orei 21.00, un bărbat, de 34 de ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, datorită consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu gardul unei locuinţe.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere, pentru niciun fel de categorie de autovehicule.

I s-a întocmit dosar penal.

comments

comments