full screen background image

Peste 15.000 de persoane au participat la “Suceava AirShow” şi “Bucovina Rock Castle”

În perioada 25 – 27 august, în municipiul Suceava şi în proximitatea acestuia s-au desfăşurat două evenimente de amploare, “Suceava AirShow” şi “Bucovina Rock Castle”. Se estimează că la evenimente au participat peste 15 mii de persoane, suceveni, dar şi turişti.

În acest context, zilnic, peste 50 de poliţişti au fost angrenaţi în măsuri de asigurarea a ordinii şi liniştii publice şi descurajare a faptelor antisociale. Poliţiştii de ordine publică au monitorizat atent activităţile desfăşurate, iar poliţiştii rutieri au asigurat fluidizarea traficului în zonă. De asemenea, poliţişti judiciarişti în ţinută civilă au fost în mijlocul cetăţenilor pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare şi pentru descurajarea faptelor cu violenţă.

Totodată, parcările din proximitatea Cetăţii de Scaun dar şi cele amenajate în zona Aeroportului Internaţional Suceava au fost permanent monitorizate pentru prevenirea furturilor din auto.

Poliţiştii de prevenire au derulat activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor, fiind distribuite peste 2000 de materuiale preventive realizate în cadrul campaniei ,,Hoţii sunt creativi! Fii preventiv!” derulată în parteneriat cu GoupAma Asigurări. Mesajul transmis de poliţişti este unul simplu şi cât se poate de logic: când esti la un astfel de eveniment (spectacol aviatic, concert rock, etc.) împreună cu familia casa ta devine mai vulnerabilă dacă nu iei câteva măsuri de prevenire a furturilor din locuinţă.

Urmare a măsurilor dispuse, până la această oră nu au fost înregistrate evenimente negative. Nu au fost sesizate agresiuni dar nici furturi sau alte fapte antisociale. Prezenţa activă în teren a poliţiştilor suceveni, alături de colegii de la Poliţia Locală şi jandarmi a dus la desfăşurarea în condiţii de deplină siguranţă a activităţilor programate în cadrul celor două evenimente, sucevenii dar şi turişii bucurându-se în siguranţă de momentele deosebite pregătite de organizatori.

De asemenea, poliţiştii rutieri s-au concentrat şi pe siguranţa traficului şi prevenirea tragediilor rutiere generate de cei care consumă alcool şi se urca la volan. Prezenţa la timp a poliţiştilor în trafic pe traseele care duc spre locaţiile de organizare a celor două evenimente, dar şi pe raza localităţilor limitrofe a dus la prevenirea accidentelor rutiere, nefiind înregistrat nici un eveniment negativ.

Poliţiştii vor fi în continuare prezenţi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în ultima zi a festivalului Bucovina Rock Castle şi recomandă cetăţenilor să sesizeze de îndată orice faptă antisocială fie direct echipajelor de poliţie aflate la faţa locului, fie prin SNUAU 112.

Pentru a vă putea bucura de aceste evenimente culturale, sociale, artistice şi sportive la care participaţi, poliţiştii suceveni vă readuc în atenţie o serie de măsuri pe care le puteţi lua, pentru a vă feri de infractori:

CÂND PLECAŢI DE ACASĂ:

Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.

Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa. Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în casă.

Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât poate constitui o invitaţie pentru hoţi!

Nu lăsa ferestrele deschise!

Nu depozita cheile de la casă în locaţii improprii!

SIGURANŢA AUTOTURISMULUI:

Dacă doriţi să vă odihniţi puţin, nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate.

Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens.

Parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă că l-aţi încuiat.

Atunci când opriţi, fie şi pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, bagaje) pot fi tentante pentru hoţi.

Indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă.

Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi serviciul unic de urgenţă 112!

comments

comments