full screen background image

Flutur anunță “o ofensivă pentru proiectele de autostrăzi pentru Suceava și Moldova”

Gheorghe Flutur, consideră că este momentul unei ofensive mai puternice pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură rutieră, atât din județ, cât și din toată zona Moldovei.

Gheorghe Flutur a spus că o susținere sporită trebuie să aibă proiectele care au în vedere construcția infrastructurii de mare viteză, în primul rând culoarul rutier Nord-Sud, din Polonia, România spre Grecia, și autostrada Ungheni – Iași Târgu Mureș.

„Mă refer în primul rând la realizarea, împreună cu Polonia și Ucraina, a unui culoar Nord-Sud, de la Varșovia, Liov, Suceava, București, cu ieșire Grecia. Dar în același timp, în contextul Centenarului Marii Uniri putem vorbi mai apăsat de autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș, un proiect care va crea o conexiune economică între cele trei regiuni istorice, Basarabia, Moldova și Transilvania, și de aici mai departe către vestul Europei”, a spus Flutur.

El a adăugat că, în acest context, autostrada de la Ungheni la Târgu Mureș ar putea fi denumită „Autostrada Centenarului”.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că se numără printre semnatarii unei petiții pentru susținerea construcției autostrăzii de la Ungheni la Târgu Mureș, dar și că în perioada următoare vor avea loc mai multe acțiuni civice pentru a sensibiliza Guvernul să aloce fondurile necesare începerii acestei investiții.

„Am semnat această petiție pentru susținerea unei inițiative civice pentru ca proiectul acestei autostrăzi să fie prevăzut în bugetul pentru 2018”, a spus Flutur, care a explicat că această petiție face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „Mișcarea Împreună pentru A8 Ungheni – Iași – Târgu Mureș”.

În cadrul acestui proiect sunt programate mai multe acțiuni de susținere a construcției autostrăzii, în localitățile care ar urma să fie străbătute de aceasta.

„Vor fi acțiuni organizate la Ungheni, apoi Iași, Târgu Neamț, Borsec și Târgu Mureș, cu diferite forme de sensibilizare a Guvernului, iar județul Suceava va participa la aceste acțiuni”, a spus șeful administrației județene.

Președintele Consiliului Județean Suceava a ținut să precizeze că va continua să susțină în continuare și proiectul autostrăzii Nordului, de la Satu Mare spre Suceava și Iași.

Gheorghe Flutur a spus că toate aceste proiecte mari de infrastructură le va prezenta și susține în cadrul Forumului economic de la Krynica, din Polonia, care va avea loc în perioada 5 – 7 septembrie 2017.

Flutur a subliniat că acest forum este unul dintre cele mai importante evenimente în plan economic la nivel european, la lucrări urmând să reprezentanți ai guvernelor țărilor participante, dar și reprezentanți ai mai multor instituții europene.

comments

comments