full screen background image

Elevii suceveni care au obţinut media maximă la Bac sau la Evaluarea Naţională, premiați cu bani

Ședința Colegiului Prefectural Suceava a început, vineri 25 august, cu un moment special destinat evidențierii și premierii celor 10 elevi suceveni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, în acest an.

Nouă dintre ei au fost notați cu 10 la Evaluarea Națională 2017: Emanuel Alexandru Croitor, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Gheorghe Găitan, Școala Gimnazială Bosanci, Dănuța Mihaela Gemănar, Școala Gimnazială nr. 1 din Gura Humorului, Armand Viorel, de la aceeași școală, Sânziana Petruța Mihai – Școala Gimnazială nr. 10 Suceava-, Bianca Andreea Moldovan, de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Florin Alexandru Pînzariu, Școala Gimnazială “Pahomie C. Vasiliu” din Grămești, Petra Elena Sauciniteanu, Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, și Lavinia Christiana Vultur, de la CN “Nicu Gane” Fălticeni

La Bacalaureat 2017, a obținut media 10, Alex Andrei Voloșen, de la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi a precizat în fața reprezentanților Colegiului Prefectural că aprecierea și premierea tinerilor suceveni de nota 10 se înscriu în eforturile Instituției Prefectului de a evidenția elevii suceveni care, împreună cu cadrele didactice “reușesc să aducă învățământul sucevean în top”.

“Am dorit să facem un gest de prețuire pentru efortul depus de acești tineri suceveni, să le arătăm că ne mândrim cu ei și să simtă astfel aprecierea noastră”, a spus prefectul Mirela Adomnicăi.

Celor 10 tineri evidențiați le-au fost oferite diplome de excelență din partea Instituției Prefectului și a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, care au fost înmânate de prefectul Adomnicăi și reprezentanții Inspectoratului Școlar – șeful IȘJ, Gheorghe Lazăr, și inspector general-adjunct Gabriela Scutaru.

De asemenea, conducerea IȘJ a oferit și premii în bani, acordate de Ministerul Educației, prin ordin.

Valoarea premiului pentru absolventul cu media 10 la Bacalaureat s-a cifrat la 3.000 de lei, iar elevii cu media 10 la Evaluarea Națională au primit câte 1.000 de lei.

 

comments

comments