full screen background image

Maşină încărcată cu ţigări de contrabandă, confiscată de poliţiştii din Siret

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Miercuri, în jurul orelor 16:25, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret au oprit, pe strada Moldovei, un autoturism condus de un bărbat, de 82 de ani, localnic.

În maşină se afla, ca pasager, un cetățean ucrainean, în vârstă de 56 de ani.

S-a procedat la efectuarea unui control al autoturismului şi s-a constatat că în interiorul acestuia se află țigarete de contrabandă.

La sediul Poliției Siret s-au găsit în autoturism, pe bancheta din spate, 1.000 de pachete cu țigarete fără timbru de accizare (20.000 de bucăţi ţigarete), iar în portbagaj, la compartimentul roții de rezervă, alte 280 de pachete cu țigarete, cantitatea totală fiind de 1.280 de pachete cu țigarete (25.600 de bucăţi ţigarete).

Conducătorul auto nu a putut să justifice proveniența sau prezența acestora în autoturism.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul utilizat a fost indisponibilizat la sediul Poliției Siret, până la finalizarea cercetărilor.

Țigaretele de contrabandă, în valoare de aproximativ 12.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă” , cauza urmând a fi soluționată procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments