full screen background image

Gheorghe Flutur, la Festivalul de teatru de la Fălticeni

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. Vasiliu Birlic” continuă până duminică, cu zeci de personalități invitate la Fălticeni.

Peste 30 de nume importante ale culturii din România, Republica Moldova și Ucraina vor participa la evenimentele organizate în inima Fălticeniului, acasă la cel care a fost marele actor Grigore Vasiliu Birlic, în memoria căruia se întâmplă evenimentul.

Draga Olteanu-Matei, Adela Mărculescu, Magda Catone, Claudiu Bleonț, Părintele Constantin Necula, Bogdan Stanoevici, Dan Tudor, Ileana Popovici sau Vlad Rădescu sunt doar o parte dintre invitații de onoare de anul acesta care vor veni la Fălticeni.

În concurs sunt înscrise nouă trupe de teatru din Republica Moldova, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, Osica de Sus, Galați, Pașcani, Focșani, Iași și Sebeș.

Juriul care va delibera cele mai bune trupe de teatru este format din: Ileana Popovici, Vlad Rădescu, Lorette Enache, Gheorghe Balint și Radmila Popovici.

Intrarea la festival este liberă.

Din program mai fac parte: concursul pentru trupele de teatru din țară, spectacolele invitate din teatrele și instituțiile de cultură din țară și străinătate, cinemateca de noapte, lansări și prezentări de carte, expoziții, recitaluri artistice și o excursie culturală.

Astăzi, la eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că, anul viitor, festivalul de la Fălticeni ar putea fi inclus în seria de manifestări dedicate Centanarului Unirii Bucovinei cu România:

comments

comments