full screen background image

Atentate în Catalonia: Bilanțul victimelor a urcat la 15, toate identificate

Bilanțul persoanelor ucise în cele două atentate comise săptămâna trecută în provincia spaniolă Catalonia, la Barcelona și Cambrils, și revendicate de Statul Islamic a urcat la 15, toate victimele fiind identificate, a indicat luni ministrul de interne regional, Joaquim Forn, într-o conferință de presă, transmite AFP.

Este vorba despre șase spanioli, dintre care o femeie cu dublă naționalitate, spaniolă și argentiniană, trei italieni, un canadian, un belgian, doi portughezi, un american și un copil cu dublă cetățenie, australiană și britanică.

A 15-a victimă a teroriștilor este un bărbat de 34 de ani, originar din Vilagranca del Penedes, găsit mort prin înjunghiere într-un autovehicul care se sustrăsese unui control al poliției la câteva ore după atacul de la Barcelona și reapărut ulterior în apropiere de capitala catalană, la Sant Just Desvern.

Polițiștii nu făcuseră până acum legătura între acest incident și atentatele din Catalonia.

Referitor la Younes Abouyaaqoub, suspectul dat în urmărire prin Interpol în urma celor două atacuri, poliția catalană a precizat luni că este periculos și ar putea fi înarmat.

”Este periculos și ar putea fi înarmat. Acest autor prezumtiv al atentatului din 17 august de la Barcelona este dat în urmărire. Este vorba despre șoferul camionetei”, a transmis poliția pe Twitter.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza