full screen background image

Tânărul care şi-a ucis mama într-un hotel din Vatra Dornei, expertizat psihiatric

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a constituit o cauză penală în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunea de violență în familie, privind omorul comis asupra victimei P.G. la data de 15 august, în jurul orei 20:30, în incinta unei unități de cazare din municipiul Vatra Dornei.

Cauza este instrumentată de o echipă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, formată din lucrători operativi din cadrul I.P.J. Suceava — Serviciul Investigații Criminale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, PROCUROR ȘEF SECȚIE, Maria Cristina CIORNEI:

“În cauză, la data de 16 august 2017, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a admis cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și a dispus luarea măsurii de siguranță a internării medicale provizorii față de suspectul PATOI FLORIN. Acesta a fost internat de îndată într-o unitate medicală de specialitate, urmând ca ulterior să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice.

Reamintim, astfel cum am comunicat în cursul zilei de ieri, că din primele cercetări efectuate în cauză a rezultat că la data de 15.08.2017, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla în incinta unei camere dintr-o unitate de cazare din municipiul Vatra Dornei, suspectul Patoi Florin a exercitat acte de violență de intensitate ridicată, cu un cuțit, în zone vitale, asupra mamei sale, victima P.G., acte de violență care au condus la decesul acesteia.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate alte informații referitoare la această cauză.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că efectuarea urmăririi penale in personam, față de suspect, este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

comments

comments