full screen background image

Amenzi de aproape 500.000 de lei, după acţiuni în trafic ale poliţiştilor rutieri

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în această minivacanţă să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.

În perioada 11 – 15 august, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier Suceava împreună cu birourile şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat acţiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, a depăşirilor neregulamentare şi pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, cu efective mărite pe drumurile publice din judeţ.

Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene şi zilnic 48 de poliţişti rutieri au fost la datorie.

Au fost aplicate 1169 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 497.504 lei, majoritatea (627) pentru depăşirea regimului legal de viteză, dar şi 10 pentru consum de alcool.

Au fost ridicate 89 de permise de conducere (10 pentru alcool, 32 pentru viteză şi 47 pentru alte bateri) şi 35 certificate de înmatriculare, fiind constatate 17 infracţiuni la regimul rutier.

Prezentăm câteva exemple:

Un tânăr, de 22 de ani, din Rădăşeni a condus autoturismul, pe Calea Unirii din Suceava, având o concentraţie alcoolică de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, de 30 de ani, din Stulpicani, a condus auto, pe DJ 177A – Doroteia, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, de 43 de ani, din Fălticeni, a condus autoturismul, pe DN 2H Milişăuţi, cu o viteză de 126 km/h (+76).

Un tânăr, de 24 de ani, din Iaslovăţ, conducând autoturismul pe DN2, a depăşit neregulamentar şi a condus cu viteza de 149 km/h în zonă cu limitare a vitezei la 70 km/h (+79).

Astfel de acţiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor, având în vedere valorile crescute de trafic ce se vor înregistra şi în perioada următoare.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza