full screen background image

Iohannis: Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, că România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Șeful statului a declarat că “suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune”.

“Ceremonia de astăzi se desfășoară simbolic într-o zonă cu o importanță strategică deosebită din punct de vedere militar, politic, economic, cultural și social — Zona Mării Negre. Avem datoria de a transforma întregul potențial al acestei regiuni în avantaje reale pentru România. În arealul Mării Negre ne confruntăm cu provocări de securitate din ce în ce mai complexe și mai volatile, precum și cu un grad sporit de impredictibilitate și incertitudine. Tocmai de aceea, deciziile adoptate de NATO au menirea de a contribui la întărirea măsurilor de apărare colectivă și de descurajare, inclusiv în regiunea Mării Negre, prin participarea statelor riverane. În actualul context, România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune. Depunem eforturi consistente pentru ca rolul Mării Negre și importanța sa strategică să fie recunoscute la nivelul NATO și al Uniunii Europene”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, oficiali militari, autorități centrale și locale participă, marți, la activitățile care au loc în fața Comandamentului Flotei din Constanța cu prilejul Zilei Marinei Române.

Ziua Marinei Române este sărbătorită, marți, și la Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea, Giurgiu, Călărași, Orșova, dar și în Parcul Herăstrău din București.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza