full screen background image

Pompierii se luptă cu flăcările într-o localitate de lângă Atena

Pompierii se luptă cu flăcările după ce vântul puternic din timpul nopții a întețit focul care a distrus zeci de case într-o localitate de coastă situată la nord-est de Atena, informează luni Reuters.

Peste 160 de pompieri cu 68 de autospeciale, două elicoptere și două avioane destinate combaterii incendiilor se luptă cu flăcările care au izbucnit în Kalamos, localitate aflat în zona de țărm, la 45 de kilometri de Atena, și s-au răspândit în orașul învecinat Varnavas.

“Există mai multe focare, dar Varnavas este cel mai mare. Este un consum foarte mare de apă deoarece oamenii își stropesc locuințele, iar asta micșorează rezervele”, a declarat pentru Skai TV subprefectul regiunii Attica, Nikos Filippou.

Fumul gros provenit de la pădurea de pini a acoperit zona.
Reprezentanții pompierilor au declarat pentru Reuters că nu există victime, dar cel puțin zece case au fost serios avariate.

Autoritățile au dispus, ca măsură de precauție, evacuarea a două tabere de tineret din zonă.
Sute de rezidenți ai zonei Kalamos s-au refugiat pe plajă în in timpul nopții.

“A fost o agitație de nedescris. Casele ardeau, oamenii fugeau disperați. A fost haos, iar flăcările erau foarte înalte”, a povestit un locuitor din Kalamos pentru Reuters TV.

Cauza incendiului este necunoscută, dar incendiile de vegetație sunt obișnuite în Grecia pe perioada verii. Peste 70 de persoane și-au pierdut viața în 2007 în timpul celor mai grave incendii din ultimele decenii.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza