full screen background image

“Cupa Nikodemus” la minifotbal şi Târgul „Ochiul de Păun”, la Rădăuţi

Terenul sintetic al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți găzduiește, în perioada 14 – 26 august 2017, cea de a XXI-a ediție a Cupei Nikodemus la minifotbal. Organizată de omul de afaceri Costel Babiuc, competiția din acest an va reuni la start mai multe formații participante, venite din Iaslovăț, Dornești, Marginea, Volovăț, Bădeuți, Vicovu de Jos, Măneuți, Milițăuți, Straja și Rădăuți.

Tot la sfârșitul lunii august va avea loc și cea de-a XXXV- a ediţie a Târgului olarilor şi meşterilor populari „Ochiul de Păun”, eveniment organizat de Primăria Municipiului Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”, Casa Municipală de Cultură, Centrul Cultural Bucovina – Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Meșterii populari vor expune spre vânzare obiecte tradiționale, unele cu caracter unicat. Obiectivul evenimentului vizează stimularea meșterilor populari în vederea producerii și valorificării obiectelor tradiționale specifice zonelor etnografice din care provin, cu predilecție a celor din ceramică. Organizatorii oferă la închiderea evenimentelor culturale și sportive concerte (după un program pe care îl vom anunța ulterior) și un spectaculos foc de artificii.

VIVA FM Rădăuți este partener medial al Târgului olarilor şi meşterilor populari „Ochiul de Păun”.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments