full screen background image

Alina Balațchi ne-a vorbit despre educație, dar și despre cartea ”Supereroii din farfurie”!

La Viva CAFE cu Iulia Sîrghi am început săptămâna cu tutorele educațional, Alina Balațchi. Am vorbit despre învățământul românesc, dar și despre cum putem contribui la îmbunătațirea calității educației și care sunt direcțiile în care trebuie sa ne implicăm.

” Sistemul educațional românesc este blocat într-o fantă a timpului, din care sper să iasă cât mai curând, pentru că există și dascăli dăruiți care încearcă să facă partea lor în a schimba acest sistem” a spus Alina Balațchi.

Orice am învăța este momentul să învățăm altfel, sistemul de învățământ ar trebui să fie individualizat în funcție de aptitudinile copilului:

”Important e ca oamenii să identifice în copiii lor punctele puternice, punctele care le fac plăcere, dacă reușim să aducem la stadiul de excelență un talent al lor, o înclinare nativă este absolut perfect. Nu trebuie să ne proiectăm asupra copiilor frustrările noastre, visele neîmplinite, ci trebuie să căutăm spre ce sunt înclinați ei.”

”Dintr-o frumoasă prietenie și colaborarea cu o altă suceveancă dăruită, Anca Lungu, am decis să scriem o carte se va numi ”Supereroii din farfurie” și va fi lansată în luna octombrie a acestui an”.

Ascultă aici interviul integral cu Alina Balațchi din emisiunea Viva Cafe cu Iulia Sîrghi:

 

comments

comments