full screen background image

Festivalul “Întâlniri Bucovinene”, la Câmpulung Moldovenesc

În perioada 28 – 30 iulie, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc, se va desfăşura cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”.

Manifestarea este organizată de Primăria Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural “Bucovina”.

Festivalul reprezintă un eveniment cultural multietnic fără echivalent în Europa şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între cel 4 ţări care au semnat protocolul de colaborare.

Festivalul are o desfăşurare itinerantă, în Polonia (Jastrowie şi Piła, 21 – 25 iunie; Dzierźoniów, 26 – 27 august), Ucraina (Cernăuţi, 1 – 2 iulie), România (Câmpulung Moldovenesc, 28 – 30 iulie) şi Ungaria (Bonyhád, 4 – 6 august).

“Întâlniri Bucovinene” are ca scop protejarea, conservarea şi promovarea folclorului bucovinean în Bucovina şi între emigranţii bucovineni din aceste ţări.

În cadrul Festivalului se desfăşoară şi faza finală a Festivalului – concurs judeţean de folclor “Comori de suflet românesc”, ediţia a XV-a, manifestare la care vor concura 55 de formaţii de amatori, care s-au situat pe locul I la fazele zonale care s-au desfăşurat în februarie – martie 2017.

La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc sunt aşteptaţi 300 de artişti din străinătate, peste 1.500 artişti amatori din judeţ, alături de ansamblurile folclorice „Romanaţi”, din Caracal, şi „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Cu ocazia manifestării, va fi organizat şi un Târg al meşterilor populari.

Programul complet al Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”:

comments

comments