full screen background image

Strategie pentru desfășurarea campaniei de imunizare împotriva rujeolei din județul Suceava

În contextul campaniei naționale de imunizare împotriva rujeolei, la Prefectura Suceava s-a desfășurat prima întâlnire a grupului de lucru mixt care are rolul de a evalua principalele nevoi ale comunităților de romi și de a aplica programe de sprijinire.

Grupul mixt a fost reorganizat prin ordin al Prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, ordin emis luni, 24 iulie, la solicitarea Asociația Partida Romilor “Pro Europa”.

Întrucât între baza de date prezentată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația copiilor înscriși la medici de familie există o diferență de 8.380 de copii de vârsta vaccinării (9 luni-9 ani), Prefectura Suceava a solicitat Direcției pentru Evidența Persoanelor să stabilească repartizarea cestor copii pe unități administrativ teritoriale.

“Noi vom solicita primăriilor să verifice, împreună cu medicii de familie, care este situația acelor copii, iar în condițiile în care nu sunt vaccinați, să organizăm o campanie de informare cu privire la importanța vaccinării împotriva rujeolei, campanie pe care o vom derula implicând instituții, ONG-uri. Nu există o astfel de statistică nici la nivel județean, nici național, până acum nu s-a solicitat evidențe, nu s-au făcut suprapuneri de baze de date, pentru a vedea situația exactă a copiilor nevaccinați. Dorim să cunoaștem dimensiunea problemei, iar în funcție de numărul copiilor neimunizați rezultat și cauzele care au determinat nevaccinarea, să ne stabilim strategia”, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Din Grupul de lucru mixt menționat fac parte prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanți ai Biroului Județean pentru romi, Biroul Regional al Agenției Naționale pentru romi, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Inspectoratul de Jandarmi, Direcția Județeană pentru Tineret și Tineret, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava, Inspectoratul teritorial de muncă, Casa de Asigurări de Sănătate.

comments

comments