full screen background image

Ministrul Muncii și cel al MAI se vor întâlni pentru a discuta despre angajările în poliție

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, referindu-se la cazul polițistului înjunghiat la Suceava, că Executivul caută soluții pentru mărirea numărului de efective în cadrul MAI, adăugând că o propunere venită din partea unui sindicat a vizat încadrarea absolvenților înainte de finalizarea examenelor.

“Astăzi va avea loc întâlnire între ministrul Lia Olguța Vasilescu, ministrul Carmen Dan și ministrul Finanțelor pentru a stabili în ce măsură putem rezolva și problema angajărilor în cadrul poliției. A venit astăzi un sindicat cu o propunere foarte bună, ca promoția 2018 să poată fi încadrată de acum. Să găsim o formulă acum, urmând ca apoi să-și termine studiile. Este un prim pas. Urmează apoi problemele salariale și să vedem cum putem rezolva și problema dotării materiale”, a spus Tudose, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Totodată, el a susținut că MAI se confruntă cu un deficit de cadre, opinând că încadrarea absolvenților s-ar dovedi mai eficientă decât angajarea unor oameni “de pe stradă”.

“Căutăm o soluție, ca acea promoție din 2018 să fie deja încadrată. (…) Ei sunt doar absolvenți de liceu, dar ar putea să fie încadrați. Plecăm de la premisa că cei care au stat doi ani în școală sunt mult mai bine pregătiți decât cineva adus de pe stradă și trecut printr-un curs intensiv”, a mai spus premierul.

AGERPRES

comments

comments