full screen background image

Episcopul Hușilor a făcut plângere la DIICOT pentru defăimare în presă

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, a făcut plângere la DIICOT, contestând autenticitatea înregistrării în care ar apărea în ipostaze intime alături de un minor, elev al Seminarului Teologic din Huși, și susținând că a fost defăimat de presa care a publicat înregistrarea ori a făcut referiri la existența acesteia.

Plângerea pentru defăimare și răspândire de material pornografic a fost direcționată spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, dar potrivit reprezentanților acestei instituții, a fost redirecționată administrativ către unitatea competentă și anume Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a convocat Comisia pentru statut și regulamente a BOR în zilele de 27 și 28 iulie și ședința de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 și 18 august, în urma solicitării mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan, pentru cercetarea “presupuselor abateri de natură morală” de care este acuzat episcopul Hușilor, Corneliu.

“Urmare solicitării Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent ‘în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor’ și urmare referatului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 7600 din 17 iulie 2017 privind necesitatea unor precizări statutare și regulamentare referitoare la cercetarea și judecarea unui ierarh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Președintele Sfântului Sinod, a convocat Comisia pentru statut și regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 27 și 28 iulie 2017 și ședința de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 și 18 august 2017”, a anunțat Biroul de presă al Patriarhiei Române, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenția publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoți care l-ar fi șantajat cu darea în vileag a unor imagini compromițătoare.Ulterior, filmul respectiv a apărut în spatial public. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reținuți pe data de 15 iunie, fiind acuzați că ar fi cerut bani sau funcții pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, ar apărea în ipostaze compromițătoare. Ei au fost ulterior plasați în arest la domiciliu.

De la izbucnirea scandalului, episcopul Corneliu Bârlădeanul nu a dat nicio declarație presei.

AGERPRES

comments

comments