full screen background image

Şase ani de la deschiderea Așezământului ”Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți

Au trecut șase ani de la deschiderea Așezământului ”Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți, iar cei de acolo, copii, cadre didactice, personalul care se ocupă de ingrijirea și educația celor peste 100 de copii cazați, se bucură de rezultatele muncii lor.

Copiii care au terminat clasa a Viii-a și cei care au absolvit clasa a XII-a au surprins prin deciziile pe care le-au luat în ceea ce privește formarea lor profesională.

Astfel, patru dintre ei au ales să meargă la licee vocaționale.

Marian Săcăleanu a intrat la Liceul Militar din Campulung, un baiat a intrat la Seminarul Teologic Suceava, iar doua fete (talentate la pictură) au reușit la Seminarul Teologic Neamț, specializarea – Patrimoniu Cultural.

Nu s-au lasat mai prejos nici ceilalti: 2 au intrat la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, doi la Colegiul Tehnic, la specializări pe care și le-au dorit (știintele naturii, filologie, electric), iar copii au optat pentru anumite meserii in cadrul Școlilor profesionale din Rădăuți.

În randul tinerilor absolvenți de clasa a XII-a emoțiile încă nu au trecut.

Dupa rezultatele obținute la Bacalaureat, unii se pregătesc pentru admiterea la facultate.

Laura Oroșanu a obtinut la examenul de Bacalaureat nota 9,76 și se pregătește pentru admitere la Facultatea de Medicină, iar alți trei absolvenți au ales Facultatea de Științe Economice, Științele Educației si Kinetoterapie.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments