full screen background image

Exercițiu de salvare a unor persoane blocate în telescaun, pe Pârtia Șoimul (foto)

Marți, 11 iulie, jandarmii din cadrul posturilor montane Frasin, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc și jandarmi ai Detașamentului de Intervenție Suceava au efectuat un exercițiu de salvare-evacuare a persoanelor blocate în telescaunul situat în cadrul Pârtiei Șoimul.

Echipele implicate în intervenție, au fost formate din câte 5 salvatori, fiecare dintre acestea având responsabilități diferite.

Jandarmii montani au acționat de pe piloni, de unde s-au lansat spre telescaun.

Salvatorii au montat un dispozitiv de coborâre pentru persoanele blocate în mijlocul de transport pe cablu, după care acestea au fost coborâte, pe rând, și apoi preluate de membri echipei situați în partea de jos a telescaunului, care i-au direcționat spre o zonă sigură.

În cazul unor accidente, victimele sunt coborâte cu targa până la zona unde pot fi preluate de o ambulanță.

Pentru ca echipele de salvare-evacuare să intervină rapid și eficient, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, periodic, se planifică și se desfășoară acest tip de exerciții.

Pregătirea jandarmilor în domeniul montan se desfășoară la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia este o instituţie militară de formare continuă destinată să asigure formarea, specializarea şi perfecţionarea pregătirii personalului operativ din structurile specializate subordonate Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a personalului din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii specifice şi a structurilor similare ale statelor cu care Jandarmeria Română sau Ministerul Afacerilor Interne au încheiate protocoale de cooperare, în domeniul tehnicilor montane: schi, alpinism, căutare-salvare-evacuare, acordarea primului ajutor de bază.

comments

comments