full screen background image

Amenzi în valoare de peste 320.000 de lei, aplicate de comisarii suceveni pentru protecția consumatorilor

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au aplicat, în lunile mai și iunie, 66 de avertismente și 193 de amenzi, în valoare de 322.700 de lei.

S-au inregistrat 259 de reclamaţii, neevidenţiindu-se un segment de piaţă în mod special.

Potrivit comisarului şef adjunct al COMISARIATULUI JUDEŢEAN PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR Suceava, Vasile Latiş, 28 de acțiuni de control au vizat respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea, prezentarea si publicitatea suplimentelor alimentare, în urma cărora au fost aplicate patru avertismente și 19 amenzi, în valoare de 33.600 de lei, fiind oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 580 de lei. Printre deficiențele constatate se numără lipsa evidențierii alergenilor, promoții fără produs de referință, dar și lipsa prețurilor.

Alte 18 acțiuni de control au fost în domeniul comercializarea jucăriilor, fiind aplicate 10 amenzi, în valoare de 14.400 de lei, și un avertisment. Printre deficiențele constatate în timpul verificărilor se numără lipsa traducerii în limba română a etichetei cu avertismentele legate de siguranța jucăriilor și nespecificarea perioadei promoțiilor.

23 de agenți economici au fost verificați în ceea ce priveşte modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la casele de schimb valutar, fiind aplicate 16 amenzi, în valoare de 52.000 de lei, și două avertismente. Printre abateri s-au constatat lipsa formularului de acord semnat de consumator conform legislației în vigoare și lipsa de informare a consumatorilor privind bancnotele și monedele uzate.

De asemenea, comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au efectuat și 8 acțiuni de control ce au vizat respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor în magazinele PROFI, în urma cărora au fost aplicate 8 amenzi, în valoare de 24.000 de lei. Ca abateri s-au constatat carne refrigerată cu sânge, prețuri incorecte la promoții, precum și lipsa indicării alergenilor la produsele vrac.

comments

comments