full screen background image

Premierul Tudose – întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost primit, marți, la sediul Consiliului European din Bruxelles, de președintele acestui for, Donald Tusk.

Întrevederea cu Donald Tusk este primul eveniment din cadrul primei vizite externe a lui Mihai Tudose în calitate de șef al Guvernului.

La întâlnirea cu președintele Consiliului European, premierul român a venit însoțit de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, de reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, și de consilierii de stat Marius Nica și Florin Vodiță.

Cu această ocazie, se vor discuta teme precum prioritățile Guvernului, viitorul Europei și pregătirea preluării președinției Consiliului UE de către România.

Întâlnirea lui Mihai Tudose cu Donald Tusk va fi urmată de o întrevedere a premierului român cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Marți după-amiază, șeful Executivului se va întâlni și cu Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Vizita prim-ministrului Tudose la Bruxelles se va încheia marți seară, cu o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Potrivit Guvernului, în cadrul primei sale vizite externe în calitate de șef al Executivului, Mihai Tudose va transmite mesajul că România este un partener serios în Uniunea Europeană, care își va respecta toate angajamentele asumate.

Totodată, cu această ocazie, vor fi prezentate prioritățile actualului Executiv, cu accent asupra temelor economice, dar și poziția României privind viitorul UE, pregătirea preluării președinției Consiliului UE și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene.

AGERPRES

comments

comments