full screen background image

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit la Palatul Parlamentului

Concluziile primei săptămâni de activitate a Guvernului Tudose, dar și calendarul pentru perioada următoare vor fi discutate în ședința coaliției de guvernare care a început, luni, la Palatul Parlamentului, în prezența premierului Mihai Tudose și a liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

Componența delegației de miniștri a fost stabilită de premierul Mihai Tudose.

Între cei prezenți se află ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, vicepremierul Florin Ciolacu, dar și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

La ședință, care are loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, mai participă secretarul general al PSD, Marian Neacșu, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum și mai mulți lideri ALDE, printre care Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Andrei Gerea.

Duminică, Liviu Dragnea declara că la această ședință se va întâmpla ceea ce spera să se întâmple, ceea ce se stabilise și cu Guvernul Grindeanu.

“Va fi prima întâlnire importantă cu Guvernul, pe care o așteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine și ne prezintă ceea ce a prezentat deja — raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână și cum are de gând să abordeze discuțiile cu președintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliției. (…) Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Și Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (…) și care muncește foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanță de vară n-o să fie în fiecare luni, Guvernul vine și prezintă coaliției ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Așa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca niște inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere și cu testul grilă. Suntem niște colegi”, a declarat Dragnea la un post de televiziune.

El a adăugat că întâlnirile coaliției de guvernare sunt necesare, pentru că împreună au câștigat alegerile.

AGERPRES

comments

comments