full screen background image

Asfaltări de 22 de milioane de lei, pe 15 drumuri judeţene

Programul de intervenţii la infrastructura rutieră din judeţul Suceava cuprinde, în acest an, 15 porţiuni de drumuri pe care se vor face tratamente bituminoase sau se vor turna “îmbrăcăminte” şi covoare asfaltice.

Potrivit unei informări a Consiliului Judeţean, în cauză sunt peste 48 km de drumuri, lucrările efectuate însumând 22,3 milioane de lei.
Porţiunile pe care se intervine au fost alese în funcţie de starea în care se aflau acestea, dar şi de importanţa lor în asigurarea fluenţei circulaţiei.

Astfel, pe lista de priorităţi au fost prinse drumuri judeţene din zonele Fălticeni-Pocoleni, Ilişeşti, Mălini, Brodina-Ulma, Rădăuţi-Satu Mare, Izvoarele Sucevei, Pojorâta-Fundu Moldovei, Cacica-Botoşana şi Cîmpulung Moldovenesc-Rarău.

Intervenţii în regim de necesitate au fost prevăzute şi pentru zonele Valea Moldovei-Mălini, Slatina, Şerbăuţi, Voroneţ şi Dorna Candrenilor.

La cele menţionate, în Programul pe 2017 mai intră reparaţii prin plombare ale “îmbrăcămintei” asfaltice, în valoare de 4,5 milioane de lei şi construirea de acostamente şi de amenajări de scurgere a apelor, în valoare de 2,5 milioane de lei.

Lucrările privind siguranţa circulaţiei vor costa 1,5 milioane de lei, incluzând montarea de indicatoare rutiere, parapete de siguranţă şi trasarea marcajelor rutiere.

Anul acesta, cu intervenţiile curente la drumuri şi podeţe se va cheltui suma de 2 milioane de lei, în timp ce cadastrul rutier are alocat 300.000 de lei.

comments

comments