full screen background image

Accident în Frătăuții Vechi, cauzat de un bărbat care conducea fără permis şi cu alcoolemie de aproape 1 mg/l

În cursul serii de duminică, la ora 20.04, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați, prin SNUAU 112, despre faptul că un șofer băut circulă cu un autoturism, pe raza comunei Frătăuții Vechi.

La locul indicat, a fost identificat un bărbat, de 59 de ani, din comuna Satu Mare, și un autoturism care era oprit la intersecția DJ 178 F cu un drum comunal neclasificat.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în jurul orei 19.45, bărbatul a condus autoturismul, pe D.C. „Măneuți” pe raza comunei Frătăuții Vechi.

Ajungând în apropierea intersecției cu DJ 178 F, din cauză că se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu a păstrat în timpul deplasării o distanță laterală suficientă față de vehiculul care circula din sens opus și l-a lovit superficial, fără a rezulta avarii.

Bărbatul nu posedă permis de conducere și în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0.97 mg/l. Şoferului i s–au recoltat două mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

comments

comments